محصول به سبد خرید اضافه شد
0
محصولات لاغری و چاقی| وارد شوید| ثبت نام کنید

انواع بیماریهای غذا زاد

تاریخ: ۳۰ بهمن ۱۳۹۹
بازدید: 222

بیماری های غذازاد به طور کلی دو نوع هستند. عفونتهای غذایی (food infections) و مسمومیتهای غذایی (food poisoning). در عفونت غذایی عامل پدیدآورنده عبارت است از میکروارگانیزمها یا سم آنها. میکروار گانیزمها یا سم آنها. میکروارگانیزم ما یا در دستگاه رشد و تکثیر می کنند (مانند سالمونلا و شیگلا) یا در قسمتهای دیگر بدن (مثلا در هپاتیت A). در موارد دیگر، انتروتوکسین آزاد شده از میکروار گانیزم (مثلا کلستریدیوم پرفرانژانس یا ویبریو کلرا) باعث عفونت می شود.

به طور خلاصه، عوامل پدیدآونده بیماریهای غذا زاد باکتریایی، شیمیایی، انگلی و ویروسی هستند. در اکثریت موارد عامل باکتریایی در کار است. باکتریهای زیر بیشترین نقش را دارند:

سالمونلا، استافیلوکوکوس اورئوس، کلستریدیوم پرفر نژانس، باسیلوس سرئوس، شیگلا، کمپیلو باکتر، کلستریدیوم بوتولینوم.

در جدول 3 چند نمونه از بیماریهای غذازاد، عامل پدیدآورنده و علایم آنها دیده می شود.

 

چند نمونه مهم از بیماریهای غذازاد، عوامل پدیدآورنده و علایم آنها

میکروار گانیزم

 

بیماری موادغذایی حامل
Salmonella

(typhii)

 

سالمونلازیس

 

تخم مرغ، گوشت مرغ، گوشت، شیرخام و شوکولات
Camopylobacter

 

کامپلیوباکتروزیس

 

شیر خام، گوشت مرغ خام یا نیم پز، آشامیدنی

 

Escherichi

)e. coli 0157 (

 

(خونریزی در کولون) گوشت گاو، (در برخی موارد کاهو)

 

Listeria

)l. monocytogenes (

 

لیستریازیس

 

شیر و فرآوردههای آن، ماهی، گوشت و سبزیها

 

Vibrio cholerae

 

Cholera (وبا)

 

آب، غذاهای دریایی، برنج، سبزیها

 

 

 

عوامل غیر باکتریایی پدیدآورنده بیماریهای غذازاد عبارتند از: باقیمانده سموم شیمیایی و آنتی بیوتیکها؛ مواد افزودنی، سموم طبیعی، موجود در قارچهای سمی؛ فلزات (سرب، کادمیوم، جیوه، نیکل، کرم و نقره) که منبع آنهای خاکهای آلوده است. به علاوه برخی موادغذایی تغییر یافته ژنتیکی (genetically modified foods = gm foods) نیز می توانند بالقوه مشکل زا باشند، به این دلیل که ممکن است در فرآیند مهندسی ژنتیک برای پدید آوردن تغییرات مطلوب در گیاهان و حیوانات (مثلا برای تولید گیاهان مقاوم به آفات )، تغییرات نامطلوب نیز پدید آید.

 

نمونههایی از مسمومیت موادغذایی

 

کشور نوع ماده غذایی

 

تعداد بیمار شده

 

نوع میکروب هزینه هزار پوند

 

کاندا

 

پنیر چدار

 

42

 

استافیلو کوکوس اورئوس

 

250
آمریکا

 

پنیر چدار 15

 

استافیلو کوکوس اورئوس

 

300

 

هلند

 

سالاد

 

700 سالمونلا انیدیانا

 

300

 

انگلستان

 

شکلات

 

245

 

سالمونلا ناپولی

 

505

 

آمریکا

 

شیر پاستوریزه

 

49 (14 فوت)

 

لیستریا مونوسیتوژنز 294

 

کانادا

 

پنیر چدار 2700

 

سالمونلا

 

5880

 

آمریکا

 

شیر پاستوریزه 1800 (2 فوت) سالمونلا

 

تعطیلی واحد

 

آمریکا

 

پنیر مکزیکی

 

142 (47 فوت) لیستر یا مونو سیتوژنز

 

41176

 

بریتانیا

 

شیرخشک

 

76 (48 نوزاد-1 فوت)

 

سالونلا ایلینگ

 

22085

 

بریتانیا

 

شیر پاستوریزه

 

54

 

سالمونلا

 

650/167

 

سوئیس

 

پنیر

 

30 نفر فوت

 

لیستر یا مونو سیتوژنز

 

352/882

 

بریتانیا

 

پیرامی

 

81

 

سالمونلا 1000000

 

بریتانیا

 

مالت فندقی 27 (1 فوت) کلستریدیوم بتولینم نوع b

 

 
فرانسه

 

زبان خوک 279 (63 فوت)

 

لیستر یا مونوسیتوژنز

 

 

 

 

برچسب‌ها:

slim

دیدگاه‌ها

رفتن به بالای صفحه

فروشگاه اینترنتی قرص لاغری، مرکز خرید انواع قرص های لاغری