بیماریهای تابستانی
بیماریهای شایع در فصل تابستان
گاهی بیماری بهصورتی است که نیاز به مراقبتهای کمی دارد ولی اگر فرزند شما بیمار شود، شما چارهای جز مرخصی گرفتن و مراقبت کردن از او ندارید. بهعلاوه اینکه هیچ پدر و مادری دوست ندارد فرزندش را مریض و بیمار ببیند. در نتیجه به شعار همیشگی «پیش گیری بهتر از درمان است» میرسیم. برای مقابله با بیماریهایی که وارد بدن انسان میشوند، باید سیستم ایمنی بدن تقویت شود. در واقع اگر دوست ندارید خودتان یا فرزندتان بیمار شوید، باید در تمام طول سال و تمام فصول آماده مقابله با بیماریها را داشته باشید. از طرف دیگر این تصور اشتباه وجود دارد که در فصل تابستان احتمال بیمار شدن کمتر از زمستان است و همین باعث میشود که مراقبت و احتیاط در این فصل کمتر شود. ولی بیماریها و مشکلات سلامتی رایج در فصل تابستان باید به همان اندازه جدی گرفته شوند.
تب یونجه
تب یونجه علائمی شبیه به تب معمولی دارد. این بیماری بیشتر در کودکان دیده میشود. این بیماری به علت واکنشهای آلرژیک نسبت به ذرات مختلف در هوا ایجاد میشود. بهتر است این بیماری را به حال خود رها نکنید چون بهراحتی میتواند تبدیل به یک حساسیت دائمیشود. ولی در فصل تابستان بهتر است قرصهای آنتیهیستامین و ضد حساسیت به همراه داشته باشید. بهخصوص برای کودکان، تا اگر شدت واکنشها زیاد شد، موقتاً با این قرصها وضعیت را بهتر کنید.
آسم
یکی دیگر از مشکلات فصل تابستان آلودگی هواست. بهخصوص در سالهای اخیر در ایران شاهد ورود ریز گردها از سمت غرب و جنوب بودهایم. مشکلی که باعث افزایش قابل توجه بیماریهای تنفسی در مردم شده است. متأسفانه آلودگیهای موجود در هوا بهسادگی باعث بیماریهایی مثل آسم و برونشیت میشوند. علاوه بر آن، در فصل تابستان معمولاً رطوبت هوا هم افزایش پیدا میکند و این باعث میشود کسانی که دچار بیماریهای تنفسی هستند، شرایط بدتری داشته باشند.
در نتیجه کسانی که مبتلا به بیماریهای تنفسی هستند، در فصل تابستان بهتر است داروهای خود را به همراه داشته باشند. همچنین هم افراد بیمار و هم افراد سالم بهتر است در روزهایی که آلودگی زیاد است در خانه بمانند. مراقبت از سلامت کودکان در فصل تابستان از با توجه به آلودگی هوا هم یک مسئله دیگر است که باید به آن توجه کرد. مثلاً میتوان در روزهایی که هوا بدتر است از ماسکهای مناسب استفاده کرد. هر چند که این کار در فصل گرم تابستان چندان راحت نیست و صرف انرژی بیشتری بهخصوص از سمت والدین را میطلبد!
مسمومیت غذایی
در فصل زمستان که هوا سردتر است کمتر با مشکل خرابی مواد غذایی رو به رو میشویم. ولی در تابستان مواد غذایی خیلی سریعتر خراب میشوند که خوردن آن باعث ایجاد مسمومیت میشود. گرما و رطوبت دو شرط لازم و ایده آل برای فعالیت باکتریها، قارچها و موجودات دیگر هستند که میتوانند بیشتر خوراکیهای ما را تحت تأثیر قرار دهند. پس در تابستان باید حتماً همه چیز را در یخچال نگه دارید و همیشه به تاریخ روی بسته بندی مواد غذایی که میخرید توجه کنید.
گرما زدگی و آفتاب سوختگی
در فصول گرم سال مشکل آفتاب سوختگی و گرما زدگی بسیار شایع است. بهخصوص در کشوری مثل ایران که بیشتر شهرهای آن گرم و خشک هستند. بهویژه افراد مسنتر در این فصل باید بیشتر مراقب باشند چرا که بدن آنها بهطور طبیعی مثل بدن یک فرد جوان قابلیت مقابله با گرما را ندارد.
در نتیجه در فصل تابستان بهتر است تا میتوانید کمتر در خارج از خانه و محیطهای گرم بمانید و مهمتر از همه این که نوشیدن آب را فراموش نکنید. اگر قرار است مدت زیادی زیر آفتاب باشید بهتر است یک کلاه آفتابی داشته باشید تا حداقل آفتاب بهصورت مستقیم به سر شما برخورد نکند.
بیماری لایم
بیماری لایم (Lyme) از طریق نوعی کنه منتقل میشود و افراد زیادی را مبتلا میکند. علائم شایع در این بیماری سرخی و خارش پوست است. بهعلاوه اگر بیماری درمان نشود معمولاً درد و ناراحتی عضلانی، خستگی و خواب آلودگی، تب و لرز، تهوع و استفراغ، گلودرد و … هم در مراحل بعدی آن تجربه میشود.
واکسن خاصی برای مقابله با این بیماری وجود ندارد ولی داشتن پوشش مناسب بهخصوص در مناطق جنگلی و پر از چوب، تا حد زیادی احتمال گزیده شدن را کاهش میدهد. بهعلاوه اینکه بهتر است نقاط مختلف بدن را بررسی کنید و مراقب نشانههای مختلف این بیماری مثل سرخ شدگی و خارش باشید.
منبع: steroplast.co.uk
دیدگاهها